ONLINE

Themadag Vrouwen en het Surrealisme

beschikbaar in onze online leeromgeving vanaf 1 juli 2020

Tot 16 augustus 2020 is de tentoonstelling De tranen van Eros te bewonderen in het Centraal Museum Utrecht. De Utrechtse surrealist Moesman is de sleutelfiguur in deze expositie, maar voor het eerst wordt er ook expliciet aandacht besteed aan de vrouwelijke surrealisten. Reden voor Uitgeverij Orlando & Kunstgeschiedenis Academie om een themadag te organiseren i.s.m. het Centraal Museum over Vrouwen en het Surrealisme.

Ingrid Meurs en Jacqueline Smit van Uitgeverij Orlando & Kunsthistorica Karin Haanappel hebben samen een prachtig programma gemaakt dat vanaf 1 juli 2020 beschikbaar zal zijn in onze online leeromgeving. Op een fraaie manier zullen literatuur en kunst samenkomen in kleurrijke presentaties en intrigerende verhalen. Dit wil je absoluut niet wilt missen!

Vanwege de huidige situatie met het corona virus hebben we in overleg met elkaar (Centraal Museum, Uitgeverij Orlando en Kunsthistorica Karin Haanappel) besloten de themadag (na meerdere keren tevergeefs verzetten) te veranderen naar een ONLINE themadag. 

Uitgeverij Orlando heeft o.a. de volgende boeken uitgegeven door/over vrouwelijke surrealisten:
Leonora Carrington, Beneden (uitgave 2018)
Leonora Carrington, Alle verhalen (uitgave 2018)
Leonora Carringhon, Een dove oude dame (uitgave 2020)
Slavenka Drakulić, Dora en de Minotaurus (uitgave 2020)
Dorothea Tanning, De Kloof (uitgave 2019)
meer informatie: www.uitgeverijorlando.nl

Kunsthistorica Karin Haanappel is gespecialiseerd in vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen. In 2012 verscheen de eerste publicatie over vrouwelijke kunstenaars in de Nederlandse taal, Herstory of Art die momenteel in herdruk is. Meer informatie: www.herstoryofart.nl Tijdens deze themadag staan onder andere Frida Kahlo, Dora Maar, Leonora Carrington en Dorothea Tanning centraal.

Programma  Vrouwen en het Surrealisme

Lezing 1:  De rol van vrouwen binnen het surrealisme door Karin Haanappel 

Lezing 2:  Het fascinerende leven van Leonora Carrington door Ingrid Meurs

Lezing 3:  De wereld van Dorothea Tanning door Jacqueline Smit

Lezing 4: Dora Maar, (Frida Kahlo), Leonor Fini en Remedios Varo uitgelicht door Karin Haanappel

Karin Haanappel belicht de kunsthistorische kant en Ingrid Meurs & Jacqueline Smit de literaire kant van de vrouwen tijdens de themadag.

Datum: vanaf 1 juli 2020 beschikbaar in de online leeromgeving van de Kunstgeschiedenis Academie. Deelnemers krijgen op deze datum een mail met inloggegevens. Je krijgt 3 maanden toegang tot de lezingen.
Prijs: € 65,00 p/p (deelname is persoonlijk en niet overdraagbaar)

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

N.B. Alle mensen die een kaartje hebben gekocht voor de themadag op locatie krijgen/hebben van ons een mail gekregen en kunnen de dag online volgen. Bij aanschaf van je ticket voor Utrecht was de voorwaarde van kracht dat annuleren niet mogelijk is, deze voorwaarde geldt nog steeds.

Aanmelden voor de online themadag Vrouwen en het Surrealisme kan door op onderstaande knop te klikken.

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing