The Story of Art Community van Karin Haanappel

Met het boek ‘The Story of Art’ van Gombrich is mijn passie voor de kunstgeschiedenis in 1990 begonnen en #kunstmaaktgelukkig mijn motto geworden. Tijdens mijn studies aan de Universiteit Utrecht ontdekte ik bovendien vele vrouwelijke kunstenaars, schrijvers, componisten … en ontstond mijn missie om Herstory naast History uit te dragen. 

Vanaf 1996 geef ik de basiscursus kunstgeschiedenis, aan de hand van Gombrich’s boek ‘The Story of Art’ en vanaf 2012 aangevuld met mijn eigen boek ‘Herstory of Art’. Honderden enthousiaste cursisten heb ik de afgelopen jaren op diverse locaties in Nederland en België kennis laten maken met een egalitaire kunst- en cultuurgeschiedenis. In 2017 ben ik gestart met online kunstgeschiedenis en ontstond de gedachte om een gedeelte van mijn online leeromgeving in te richten met een speciale plek die uitsluitend toegankelijk is deelnemers aan mijn jaarprogramma’s. Op locatie kun je elkaar live ontmoeten, online is dat net even anders. Dus bedacht ik hoe fijn het zou zijn als ik zo af en toe een extra online lezing zou geven, uitsluitend voor cursisten aan mijn jaarprogramma’s. Bovendien vormen de opnames van deze lezingen met elkaar een prachtige lezingendatabase in de online leeromgeving die alleen maar groeit. 

Deze community is exclusief voor leden en niet los te koop. Je bent automatisch lid zolang je deelneemt aan een jaarprogramma zoals de Basiscursus Kunstgeschiedenis, de Kunsthistorische Salon, KunstenaarsParen, Vrouwelijke Impressionisten of vanaf het tweede jaar het Ancient Herstory Programma volgt. 

The Story of Art Community is mijn cadeau aan deelnemers van mijn jaarprogramma’s. 

Karin X

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina). Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. 

Een greep uit de reacties van cursisten na het bijwonen van een community lezing

Lieve Karin dankjewel voor deze heerlijke vitamine-shot!!!

un très grand merci de la France, zo fijn deze extra lezingen, het maakt dat de verbinding met Nederland zoveel hechter is nu ik in Frankrijk woon.

Dank je wel voor deze geweldige extra: ik heb intens genoten. Wat prijs ik me gelukkig dat ik vanaf het begin dat je online kunstgeschiedenis ging onderwijzen, ben ingestapt. Ik heb nog geen community lezing hoeven missen en je aanbod is zo fijn dat ik zeker weet dat ik het kan blijven volgen!

Het was weer een fantastische ochtend !!!!!!!Dank je wel XXX

Het was prachtig. Een cadeau dat past in de gifteconomie van het moederland, een oppepper, dank

Ik prijs me zo enorm gelukkig dat ik een cursist van jou ben!! De extra lezingen vind ik geweldig, dat we met honderden cursisten online samenzijn en ons bezighouden met #kunstmaaktgelukkig. Merci beaucoup ma chère Karin.

Kunst maakt gelukkig. Lieve Karin, ik heb weer met stijgende bewondering zitten kijken. Hoe is het mogelijk dat je mij na bijna 25 jaar nog zo weet te boeien. Zo knap. Grazie tante

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing