Tweeluik: Vrouwelijk talent in kunst, muziek & literatuur 1780-1830

Op 8 maart is het wereldvrouwendag en daar gaan we niet stilletjes aan voorbij. Gedurende twee bijeenkomsten reizen we door Europa op zoek naar getalenteerde vrouwen in verschillende disciplines in de periode 1780-1830.

We starten in Frankrijk en ontmoeten in Parijs onder andere Elisabeth Vigée-LeBrun, Marie-Denise Villers en Constance Mayer. Deze dames waren in hun eigen tijd bekende en succesvolle schilderessen. Vervolgens gaan we naar Duitsland en ontdekken de muzikale talenten van Fanny Mendelssohn en Clara Schumann. Beiden zijn tegenwoordig meer bekend als zus of vrouw van, maar hebben vele belangrijke composities gerealiseerd. Tot slot doen we Engeland aan voor het literaire oeuvre van Mary Wollstonecraft, haar dochter Mary Shelley en de inmiddels wereldberoemde Jane Austen. Waarom is deze laatste schrijfster zo bekend geworden en zijn boeken als ‘Pride & Prejudice’, ‘Emma’, ‘Sense & Sensibility’ meermaals verfilmd terwijl het voor veel mensen nog steeds een verrassing (soms zelfs een schok) is dat ‘Frankenstein’ door Mary Shelley is geschreven?

Twee bijeenkomsten. Drie landen. Kunst, muziek en literatuur. Focus op vrouwelijke talent.

 
De online lezingen Vrouwelijk Talent 1780-1830 heb ik live via ons webinarsysteem gegeven op woensdag 9 en 16 maart 2022 en zijn on-demand beschikbaar. 

Online lezingen: Vrouwelijk Talent 1780-1830    on-demand

Tijdens de online lezingen neem ik je mee terug in de tijd en reizen we samen naar Frankrijk, Duitsland en Engeland op zoek naar vrouwelijk talent in kunst, muziek & literatuur. Wees welkom om mee te reizen!

Karin Haanappel
#kunstmaaktgelukkig

Datum: on-demand beschikbaar. Je hebt twee maanden toegang tot de opnames van de lezingen en alle aanvullingen. 
Docent: Karin Haanappel
Duur: ca. 3 uur per lezing
Prijs: van € 70,00 voor € 45,00 p/p 
Deelname is persoonlijk en niet overdraagbaar. No refunds.

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina). 

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing