Viva la Frida in het Drentsmuseum Assen

Het jaar 2021 is met recht een Frida Kahlo jaar in Nederland. Na de fantastische expositie Frida & Diego, a Love Revolution in het Cobra Museum Amstelveen opende het Drentsmuseum in Assen op 8 oktober 2021 haar deuren met een spectaculaire tentoonstelling Viva la Frida. Vanwege de magische periode tussen 31 oktober en 2 november – Día de los Muertos – ben ik op 1 november naar Assen gegaan en had het grote geluk om het laatste uur van de dag alle zalen helemaal voor mezelf te hebben, onder het toeziend oog van Frida zelf….. (tijdens de online lezing laat ik je zien wat ik hiermee bedoel). Uiteraard heeft dit prachtige foto’s opgeleverd en heb ik details ontdekt die niet in catalogi naar voren komen.

Al jaren bestudeer ik het leven & oeuvre van Frida Kahlo, waarbij uiteraard ook aandacht voor Diego Rivera en de context waarin zij leefden en werkten. Er is al veel gezegd en geschreven over Frida, al dan niet in relatie tot haar echtgenoot, maar wie was de ware Frida Kahlo? Zelfs de tentoonstelling in Assen heeft nog mythes overeind gehouden. Reden voor mij om, naast de reeks Salonlezingen Frida Kahlo in Context, een speciale lezing te wijden aan Viva la Frida en enkele vermeende waarheden recht te zetten, maar je bovenal mee te nemen langs een schitterende presentatie van kunstwerken, foto’s en persoonlijke bezittingen.

Op zondag 2 januari 2022 gaf ik om 14 uur, live via ons webinarsysteem, de lezing Viva la Frida. De lezing is on-demand beschikbaar.

Online lezing: Viva la Frida (on-demand)

In deze online lezing neem ik je mee naar de tentoonstelling Viva la Frida in het Drentsmuseum in Assen (te zien tot 27 maart 2022) en vertel Frida’s verhaal, dat in sommige opzichten afwijkt van dat wat gepresenteerd wordt. Ook besteed ik aandacht aan de roman ‘Frida’s pijn’ van Slavenka Drakulić.

Karin Haanappel
#kunstmaaktgelukkig

Datum: on-demand beschikbaar in onze online leeromgeving (opname van zondag 2 januari 2022) 
Je krijgt 1 maand toegang tot de opname van de lezing (inclusief aanvullingen). 
Docent: Karin Haanappel
Duur: 3 uur
Prijs: € 35,00 p/p vanaf 2023 alleen nog te volgen als onderdeel van de Herstory Special Frida Kahlo
Heb je vragen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Aanmelden voor de Herstory Special Frida Kahlo kan door op onderstaande knop te klikken.

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina). 

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing