Frida Kahlo & Diego Rivera in het Cobra Museum 

Op 27 mei 2021 opende het Cobra Museum (via livestream) de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution. Wat een feest om hier als een van de sprekers bij betrokken te zijn geweest. De expositie kan ik je van harte aanraden en is werkelijk een must-see.

De tentoonstelling in Amstelveen toont een selectie uit de Jacques & Natasha Gelman collectie, die voor het eerst in Nederland te zien is. Naast schilderijen van Frida Kahlo, haar echtgenoot Diego Rivera en andere Mexicaanse modernisten zijn er ook tekeningen, foto’s en traditionele Mexicaanse kleding (van tijdgenoten van Frida) te zien.

Al jaren bestudeer ik het leven & oeuvre van Frida Kahlo, waarbij uiteraard ook aandacht voor Diego Rivera. Reden om een online lezing te geven over dit kunstenaarskoppel – toegespitst op de tentoonstelling in het Cobra Museum. Deze lezing heb ik via ons webinarsysteem op zondag 18 juli live gegeven. De lezing duurt ruim 2,5 uur (zonder pauze) en is on demand, voorzien van aanvullingen, beschikbaar in onze online leeromgeving. 

Online lezing: Frida & Diego A Love Revolution

In deze online lezing neem ik je mee naar Mexico en zullen we kennismaken met het kunstenaarskoppel Frida Kahlo & Diego Rivera. In 1928 ontmoeten zij elkaar om een jaar later voor de eerste keer te trouwen (in 1940 trouwen ze voor de tweede keer na een jaar gescheiden te zijn geweest). We ontdekken de wereld van Frida & Diego voor 1928 en gaan vervolgens door op hun gezamenlijke leven dat in 1954, met de dood van Frida, ophoudt. Het uitgangspunt van deze lezing is de Jacques & Natasha Gelman collectie waarbij ik uiteraard ook iets over dit verzamelaarskoppel vertel. Laat je verrassen en geniet van de prachtige kunstwerken die ik hebt uitgezocht! 

Wat ik als extra doe, is de roman Niets is zwart van Claire Berest meenemen in deze online lezing.

Karin Haanappel 
#kunstmaaktgelukkig

Datum: de online lezing is op zondag 18 juli 2021 live opgenomen en on demand beschikbaar in de online leeromgeving.
Je krijgt 1 maand toegang tot de lezing. 
Docent: Karin Haanappel
Duur
: ruim 2,5 uur
Prijs: € 35,00 p/p vanaf 2023 alleen nog te volgen als onderdeel van de Herstory Special Frida Kahlo
Heb je vragen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Aanmelden voor de Herstory Special Frida Kahlo kan door op onderstaande knop te klikken.

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina). 

preview Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution in Cobra Museum Amstelveen

opname 27 mei 2021 via Facebook Live

Mexicaanse kunstenaars en een liefdesrevolutie in het Cobra Museum

opname 26 mei 2021 door RTVA – lokale omroep Amstelveen

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing