De Boekverkoopster van Parijs is een roman van de Amerikaanse schrijfster Kerri Maher die in 2022 uitkwam in de Verenigde Staten en half januari 2023 in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Orlando. Met veel plezier heb ik het boek gelezen dat me direct in Parijse sferen bracht en opnieuw kennis liet maken met enkele schrijvers van The Lost Generation. De auteur heeft zeker haar best gedaan om de literaire context in het juiste perspectief te plaatsen, maar Amerikanen en hun kennis van Parijs is wel een dingetje. Je hoeft alleen maar de film Midnight in Paris (2011) te kijken van Woody Allen en je begrijpt wat ik bedoel. In De Boekverkoopster van Parijs laat de auteur bijvoorbeeld hoofdpersoon Sylvia Beach (1887-1962) twee keer Musée d’Orsay bezoeken in de jaren’20 wat onmogelijk is aangezien het museum pas in 1986 haar deuren opent en de locatie tot de Tweede Wereldoorlog een station was, Gare d’Orsay. 

Ondanks het Orsay-debacle heeft De Boekverkoopster van Parijs mij enorm geïnspireerd om dieper in te gaan op de Vrouwen van de Linkeroever. Reden om een online lezing te organiseren waar we kennis zullen maken met twee boekwinkels en hun eigenaressen in de Rue de l’Odéon (6e arrondissement) net na de Eerste Wereldoorlog. De online lezing is live gegeven via ons webinarsysteem op vrijdagmiddag 31 maart 2023 en on-demand beschikbaar. Je krijgt een maand toegang tot de opname van de lezing (inclusief aanvullingen) in de besloten online leeromgeving van de Kunstgeschiedenis Academie.

Online lezing: De Boekverkoopsters van Parijs       on-demand

In deze online lezing staan de boekverkoopsters Adrienne Monnier (1892-1955) en Sylvia Beach (1887-1962) centraal. Met elkaar reizen we naar het literaire Parijs van de jaren’20 en ontdekken de Vrouwen van de Linkeroever. De roman van Kerri Meher is uitverkocht bij ons, maar kun je wel direct bestellen bij de uitgeverij. KLIK HIER.

Karin Haanappel
#kunstmaaktgelukkig

Datum: on-demand beschikbaar (opname 31 maart 2023). Je krijgt een maand toegang tot de opname van de lezing en alle aanvullingen.
Docent: Karin Haanappel
Duur: ca. 2,5 uur 
Prijs: € 35,00 p/p voor de online lezing. Deelname is persoonlijk en niet overdraagbaar. 

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina).

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing