Vincent van Gogh verkocht bij leven slechts één schilderij, ‘De rode wijngaard’ uit 1888, dat zich nu in het Poesjkin Museum in Moskou bevindt. Degene die het werk in 1890 kocht, was Anna Boch. Een vrouw, een kunstenares, een mecenas.

In 2023 organiseert Mu.ZEE Oostende in samenwerking met Musée de Pont-Aven een schitterende tentoonstelling rondom Anna Boch. Met recht kan zij beschouwd worden als bevlogen vertegenwoordigster van de impressionistische schilderstijl. Wat Berthe Morisot voor Frankrijk was, was Anna Boch voor België. Reden om een mooie lezing samen te stellen over deze powervrouw. En hoe leuk om in deze lezing ook aandacht te besteden aan de man wiens eerste schilderij door haar werd gekocht, temeer het Drentsmuseum in Assen najaar 2023 de tentoonstelling Op reis met Vincent organiseert.

In mijn lezing hebben Boch & Van Gogh elkaar ontmoet, iets wat ze bij leven nooit gedaan hebben overigens. Het is een bruisende lezing vol prachtige schilderijen en mooie verhalen geworden die maar liefst vier uur (zonder pauze) duurde en waarvan de deelnemers en ik intens hebben genoten. Deze lezing heb ik op vrijdag 29 september live zal geven via ons webinarsysteem en is on-demand beschikbaar. Je krijgt een maand toegang tot de opname van de lezing (inclusief aanvullingen) in de besloten online leeromgeving van de Kunstgeschiedenis Academie.

Een paar reacties na afloop (mijn Team had een evaluatie formulier gemaakt):

Fantastische lezing!! De vier uur zijn omgevlogen, Karin heeft de gave om me helemaal mee te nemen in het verhaal en dit ook nog eens te illustreren met prachtige afbeeldingen en video’s. Een aanrader voor iedereen, deze lezing.
 
Lieve Karin, ik heb intens genoten van de informatie de beelden, jouw inspirerende manier waarop jij je kennis met ons deelt, altijd doorspekt van eigen onderzoek waarmee je zoveel dieper gaat dan menig ander. Heel veel dank!!
 
Ik heb genoten, van begin tot eind en ben geen moment afgeleid geweest, je enthousiasme is aanstekelijk. Super bedankt.. Beide kunstenaars hebben een mooi platform gekregen. Zo fijn en inspirerend.

Online lezing: Anna Boch & Vincent van Gogh     on-demand beschikbaar

In deze online lezing staan twee kunstenaars centraal: Anna Boch (1848-1936) en Vincent van Gogh (1853-1890). Aanleiding voor de lezing zijn twee tentoonstellingen: Anna Boch in Oostende en Vincent van Gogh in Drenthe, maar eerlijk is eerlijk het accent zal liggen op de Belgische vrouwelijke impressioniste waarvan ik zelf ook een prachtig werk bezit.

Karin Haanappel
#kunstmaaktgelukkig

Datum: opname van 29 september 2023. Je hebt een maand toegang tot de opname van de lezing en alle aanvullingen.
Docent: Karin Haanappel
Duur: 4 uur (dit keer een lange lezing waar twee tentoonstellingen & twee kunstenaars volop aan bod zijn gekomen)
Prijs: € 35,00 p/p voor de online lezing. Deelname is persoonlijk en niet overdraagbaar. 

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina).

In aanvulling op deze lezing over Anna Boch & Vincent van Gogh is het mogelijk de volgende twee programma’s te volgen.

  1. Zes lezingen over Het Impressionisme in Context (aanmelden kan tot 26 januari 2024) van de Kunsthistorische Salon
  2. Online jaarcursus Vrouwelijke Impressionisten (start op 17 juni 2024)

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing