#kunstmaaktgelukkig zomer box 2021

In het jaarwiel is de langste dag geweest
we zijn terecht gekomen in Zuid.
De tijd in het jaar van Liefde & Plezier,
van Genieten met een hoofdletter G.

Tegelijk naderen we het unieke moment
dat Sirius, de Zon en de Aarde op een lijn staan.
Een moment dat van oudsher gezien wordt als
het begin van een nieuwe ronde, een Nieuw Jaar.

Daarom heb ik een #kunstmaaktgelukkig zomer box samengesteld,
waar Liefde & Genieten centraal staat 
#metime en #zelfzorg

Naast de 13 manen agenda die op 26 juli 2021 start, heb ik twee prachtige boeken geselecteerd, een heerlijke Weleda Love douchegel uitgezocht én de online lezing Frida & Diego A Love Revolution aan de box toegevoegd. Een #kunstmaaktgelukkig box om blij van te worden en het Leven vol Verlangen te omarmen, passend bij het nieuwe Zaad Jaar.

Karin X

13 manen agenda Zaad Jaar: Activatie van Vermogens

Na een turbulent Storm Jaar wordt nu het Zaad voor de nieuwe tijd geactiveerd. 

Elk jaar telt 13 volle manen. Logisch dus dat veel oorspronkelijke kalenders 13 maanden telden. Deze 13 Manen Agenda brengt de 13 Manen terug in je leven. Je zult je daarom weer beter kunnen afstemmen op de natuurlijke cycli van de natuur en van de tijd. Niet alleen de maanden, maar ook elke dag heeft een eigen specifieke energie en doel. Volgens de oude Maya Tzolkin kalender heeft het karakter van de dag invloed op de gebeurtenissen en op bijvoorbeeld je geluk of emoties.

In deze hectische tijden kan deze natuurlijke kalender een handige hulpmiddel zijn om elke dag vloeiend te laten verlopen in overstemming met de dagenergie. Dit zorgt voor meer plezier en meer productiviteit. Meer informatie: https://mayatzolkin.com/

Claire Berest – Niets is zwart: Frida en Diego

‘Omdat ik bij jou wilde schuilen, verloor ik uit het oog dat jij de storm was. Dat ik voor jou had moeten schuilen. Maar wie wil er beschut tegen stormen leven? En dat is allemaal niet treurig, mi amor, want niets is zwart, helemaal niets.’

Frida spreekt luid en duidelijk, haar lichaam is geruïneerd door een busongeluk, maar met haar buitensporige gebaren lijkt ze la muerte en la vida uit te nodigen. Ze vloekt als een bootwerker, drinkt sloten tequila en ziet nergens een probleem. Ze houdt van politieke betogingen, van bloemen in haar haar, onomwonden over seks praten en van grootse feesten. En ze schildert. Maar boven alles houdt Frida van Diego, de beroemdste schilder van Mexico, de onverzadigbare hartenbreker, die reusachtige muurschilderingen maakt.

Niets is zwart is een kleurrijke en intense roman over het stormachtige leven van een van de iconen van de twintigste eeuw: Frida Kahlo.

KLIK HIER voor een leesfragment.

Online lezing Frida & Diego A Love Revolution

In deze lezing neem ik je virtueel mee naar de tentoonstelling in het Cobra Museum waar we kennismaken met Mexico in de eerste helft van de twintigste eeuw. Het kunstenaarskoppel Frida Kahlo & Diego Rivera staat uiteraard centraal in deze twee uur durende lezing. Liefde, Passie & Kunst, maar ook Mexicanismo, Feminisme en Politiek. Een veelzijdige lezing die je met andere ogen laat kijken naar deze materie.

De online lezing vindt live plaats op zondag 18 juli om 11.00 uur. Je krijgt een dag van te voren een persoonlijke link om aanwezig te zijn (NB. het is geen Zoom, je bent dus niet te horen of te zien). Na afloop komt de opname, voorzien van aanvullingen, in de online leeromgeving en heb je nog een maand toegang. Viva la Vida.

meer informatie over deze lezing? KLIK HIER.
NB. je hoeft je niet los aan te melden voor de lezing als je de Box bestelt. Het Team regelt je aanmelding.

Preview Frida & Diego

Misschien weet je dat ik op 27 mei heb bijgedragen aan de Livestream opening van de Frida & Diego tentoonstelling in het Cobramuseum. Na afloop ben ik nog even teruggelopen naar de lege museumzalen om een preview te filmen (Facebook Live). De opname heb ik op YouTube gezet zodat je ook zonder Facebook account kunt genieten van de schitterende expositie.

Weleda Love Revolution

Geniet van een moment voor jezelf en hul je in de heerlijke (Mexicaanse) geur van wilde rozen, jasmijn en ylang ylang met de 100% natuurlijke douchegel van Weleda. 

Heidi Sopinka De taal der dieren: het woordenboek

Een gelaagde roman over liefde, verlangen en kunst

Kunstenares Ivory Frame is altijd al een rebel geweest. Wanneer ze door haar bourgeois familie wordt verstoten, vertrekt ze begin jaren dertig naar Parijs. Al snel voelt ze zich thuis tussen de avant-garde kunstenaars en dichters die de cafés van de stad bevolken. Verscheurd door haar hartstochtelijke liefde voor een getrouwde Russische kunstenaar aan de ene kant en haar grenzeloze ambitie voor haar eigen kunst aan de andere kant, wordt Ivory’s leven ruw onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. Ze ontvlucht Europa en laat haar vrienden, kunst en grote liefde achter.

Nu, ver in de negentig, werkt zij in het koude noorden weerbarstig aan haar laatste, grootste kunstwerk: een woordenboek van dierentalen. Deels wetenschap, deels kunst moet het woordenboek uitdrukking geven aan het woordeloze verlangen van dieren, de eenzame en van liefde doordrenkte kreten waarop niet wordt geantwoord. Dan zet een brief het leven van deze complexe vrouw volledig op z’n kop.

‘Een intelligent verhaal, losjes gebaseerd op het leven van kunstenares Leonora Carrington.’ – The National

KLIK HIER voor een leesfragment.

Inhoud #kunstmaaktgelukkig zomer box 2021

  • 13 manen agenda Zaad Jaar 26 juli 2021-24 juli 2022   t.w.v. € 17,95
  • boek Claire Berest Niets is zwart: Frida & Diego   t.w.v. € 22,99
  • online lezing Frida & Diego door Karin Haanappel   t.w.v. € 35,00
  • Weleda Love douchegel   t.w.v. € 6,99
  • boek Heidi Sopinka De taal der dieren: het woordenboek   t.w.v. € 23,50
  • leuke extra’s 
  • verzenden & verpakken 

Waarde zonder verzenden & verpakken € 106,43 per box
BOX PRIJS (inclusief verzenden & verpakken) € 68,68

Het is niet mogelijk de inhoud van de box te wijzigen.
We versturen alleen binnen Europa. Voor overige landen komen er extra verzendkosten bij. 
De #kunstmaaktgelukkig boxen worden vanaf 20 juli 2021 verstuurd. Je krijgt een mail met een tracking om de zending te volgen.

De box is uitverkocht! Heb je vragen? Stuur een mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com

Lezen is dromen met je ogen wijd open

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing