#kunstmaaktgelukkig kerst box 2021

In het jaarwiel gaan we binnenkort van West naar Noord.
De kleurenpracht van de herfst dwarrelt langzaam naar beneden.
Terwijl de winter zich aandient met haar kortere dagen en donkere nachten.

Het is weer tijd voor inkeer en verstilling, tijd om naar binnen te gaan.
Om de stilte in jezelf op te zoeken en te genieten van de warmte en gezelligheid in je eigen huis.
Geen actualiteiten, maar heerlijk wegzakken in een goed boek met een dampende kop thee en zelf gemaakte bonbons.

De #kunstmaaktgelukkig kerst box 2021 heb ik met veel liefde en zorg samengesteld zodat Genieten met een hoofdletter G, vooral tijdens de Heilige Nachten, centraal staat.

#metime en #zelfzorg

De Kerst Box bestaat uit twee prachtige boeken, de enige echte online lezing Viva la Frida, 24 zakjes speciaal geselecteerde Advent thee om de Heilige Nachten door te komen (uitleg zit in de box), biologische smeltchocolade en Wild Orange essentiële olie om zelf bonbons te maken (recept zit in de box). Uiteraard is er genoeg olie om deze ook in een diffuser te gebruiken of toe te voegen aan een glas water. Mogelijkheden te over, mijn dochter maakt een fraai overzicht dat we in de box doen.

Kortom de Kerst Box is een #kunstmaaktgelukkig box om blij van te worden! Precies wat we nodig hebben om in de winterse stilte de verbinding met elkaar vast te houden. Lees hieronder maar snel verder wat de box precies inhoudt.

Karin X

Tracy Chevalier: Een losse draad

Engeland, 1932. De gevolgen van de Eerste Wereldoorlog zijn nog altijd voelbaar. Violet Speedwell verloor zowel haar broer als haar verloofde en wordt door de maatschappij gezien als een ‘overtollige vrouw’, gedoemd haar leven te slijten als oude vrijster. Vastbesloten om haar verstikkende moeder te ontvluchten en haar eigen weg te gaan, verhuist ze naar Winchester.

Daar sluit ze zich aan bij de borduursters, een groep uiteenlopende vrouwen die de knielkussens voor de kathedraal versieren. Al snel raken hun levens vervlochten en delen ze elkaars geheimen. Wanneer het ondenkbare dreigt te gebeuren en een nieuwe Wereldoorlog op uitbreken staat, blijkt haar nieuw verworven onafhankelijkheid niet vanzelfsprekend.

Een losse draad is een tijdloos verhaal over vriendschap en liefde en over een vrouw die haar eigen weg wil gaan.

Leesfragment Een losse draad: KLIK HIER

‘Een roman over een groepje vrouwen dat knielkussens voor de kathedraal borduurt, kan het saaier? Dan ken je Tracy Chevalier nog niet […] Een verrukkelijke roman.’ – VPRO Gids

‘Chevaliers subtiel ontroerende verhaal over een vrouw die haar vrijheid vindt in de jaren dertig is een juweeltje.’ – Stylist

Tracy Chevalier (1962) groeide op in Washington D.C. In 1984 verhuisde ze naar Londen, waar ze nu nog woont. Ze verwierf internationale bekendheid met haar roman Het meisje met de parel, over het schilderij van Vermeer. Andere romans zijn o.a. Opmerkelijke schepsels en Maagdelijke Blauw.

 

Slavenka Drakulić: Frida’s pijn

‘Ik heb nooit een droomwereld geschilderd. Ik schilderde mijn realiteit.’ – Frida Kahlo

Liefde en pijn zijn de obsessief terugkerende thema’s in het werk van Slavenka Drakulić, en in Frida Kahlo heeft ze een heldin gevonden die het haar mogelijk maakt de diepste registers van deze fundamenteel menselijke gevoelens te onderzoeken.

De Mexicaanse schilderes, die 32 operaties onderging – in haar jeugd doorboorde een stalen stang haar buik, werd haar been verbrijzeld en haar wervelkolom op diverse plekken gebroken – leidde ondanks de voortdurende en ondraaglijke pijn een intens en rijk leven. Ze onderhield contacten met enkele van de meest toonaangevende mensen uit haar tijd – ze was getrouwd met avant-garde kunstenaar Diego Rivera en had een affaire met de Russische revolutionair Leon Trotski – en schilderde werken die haar tot icoon van de 20ste eeuw maakten. Met uiterste fijngevoeligheid dringt Slavenka Drakulić diep door in Frida’s wereld van pijn en liefde.

Leesfragment Frida’s pijn: KLIK HIER

Slavenka Drakulić (1949) is een Kroatische journalist, romanschrijver en essayist. Ze schrijft voor internationale kranten als The New York Times MagazineSüddeutsche Zeitung en The Guardian. In 2014 ontving ze de prestigieuze Preis der Leipziger Buchmesse. In Praag werd zij in 2010 uitgeroepen tot een van de invloedrijkste schrijvers van Europa. Ze woont in Zweden, Oostenrijk en Kroatië. Van haar verscheen eerder Dora en de Minotaurus.

 

Online lezing Viva la Frida door Karin Haanappel

In deze lezing neem ik je virtueel mee naar de tentoonstelling Viva la Frida in het Drentsmuseum Assen. Op 1 november was ik ruim een uur alleen in alle zalen en heb dit als een groot cadeau (van Frida) ervaren. Het heeft schitterende foto’s opgeleverd en een krachtige verbinding met haar bezielde werken. Tijdens deze lezing, die minimaal 2 uur zal duren, neem ik je mee naar de tentoonstelling en bespreek ik het leven & werk van Frida Kahlo. Ook zal ik aandacht besteden aan de roman Frida’s pijn.

De online lezing vindt live plaats op zondag 2 januari 2022 om 14.00 uur. Je krijgt een dag van te voren een persoonlijke link om aanwezig te zijn (NB. het is geen Zoom, je bent dus niet te horen of te zien). Na afloop komt de opname, voorzien van aanvullingen, in de online leeromgeving en heb je nog een maand toegang. Viva la Vida.

Als je me een beetje kent dan weet je dat ik dol ben op essentiële oliën. Niet alleen ruiken ze vaak heerlijk, ze zijn ook heel heilzaam. Mijn dochter verdiept zich in de werking van essentiële oliën en kwam op het idee om smeltchocolade te combineren met sinaasappel olie (die geschikt is voor consumptie). Ze heeft een heerlijk recept voor bonbons samengesteld en zal ook een overzicht maken wat je nog meer met deze fijne, warme olie kunt doen. We hebben gekozen voor het merk doTerra, dat niet in de winkel te koop is, en garant staat voor duurzame oliën met de beste kwaliteit en eerlijke lonen voor de boeren wereldwijd.

Voor de chocolade heb ik gekozen voor het merk Vivani. De chocolade van Vivani wordt sinds 2000 gemaakt in een kleine fabriek in het Duitse Weinrich. In deze fabriek wordt al meer dan een eeuw op ambachtelijke wijze chocolade gemaakt en dat heeft er mede voor gezorgd dat de chocolade zo uniek van smaak is. Om de échte smaak van de chocolade zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, worden alleen rauwe ingrediënten gebruikt om de chocolade van te maken. Er worden geen emulgatoren of kunstmatige aroma’s gebruikt, want bij Vivani geloven ze in de pure, krachtige smaak van cacao. De cacao voor Vivani komt van cacaoboeren uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen, zoals de Domincaanse Republiek, Peru en Panama. Ze helpen deze boeren door de cacao te kopen en hen op te leiden in de beste manieren van biologische landbouw, zonder gebruik van gifstoffen en pesticiden. Doordat Vivani een eerlijke prijs biedt, hoger dan de geldende prijs op de wereldmarkt, hebben de boeren de financiële mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en kunnen de kinderen onderwezen worden.

Tot slot is het ook belangrijk om te drinken (natuurlijk kun je een druppel Wild Orange aan een glas water toevoegen) en hebben we iets leuks gevonden! De Avent thee van SonnenTor, heerlijke organic thee uit Oostenrijk. Het doosje bestaat uit 24 verschillende zakjes. Normaal gesproken, zou je beginnen op 1 december. Maar ik verbind de 24 zakjes thee met de Heilige Nachten waardoor ik start op 14 december en het laatste zakje op 6 januari gebruik. Uitleg volgt in de box.

Inhoud #kunstmaaktgelukkig kerst box 2021

  • boek Tracy Chevalier Een losse draad  t.w.v. € 12,50
  • boek Slavenka  Frida’s pijn  t.w.v. € 21,50
  • online lezing Viva la Frida door Karin Haanappel (incl. een maand toegang in de online leeromgeving) t.w.v. € 35,00
  • Advent thee SonnenTor  t.w.v. € 6,99
  • Vivani smeltchocolade puur (200 gram) t.w.v. € 4,29
  • doTerra Wild Orange (15 ml) t.w.v. € 14,99
  • notitieboekje voor de Heilige Nachten t.w.v. € 9,95
  • notitieboekje voor de Viva la Frida lezing t.w.v. € 9,95
  • leuke extra’s 
  • verpakken & verzenden binnen Nederland & België

Waarde van de BOX (inclusief verpakken & verzenden) € 125,50 per box
BOX PRIJS (inclusief verzenden & verpakken) € 65,00   
OP=OP (we hebben beperkte voorraad i.v.m. de geringe leveringen van de houdbare producten).

Het is niet mogelijk de inhoud van de box te wijzigen. 
Woon je buiten Nederland of België en wil je een Kerst Box bestellen, neem dan contact met ons op voor de extra verzendkosten. Voor verzenden naar Frankrijk komt er € 5,00 bij en kun je de Frankrijk knop gebruiken om te bestellen.

De #kunstmaaktgelukkig boxen worden in de eerste week van december verstuurd. Je krijgt een mail met een tracking om de zending te volgen.

Heb je vragen? Stuur een mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com

 

Lezen is dromen met je ogen wijd open

 

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing