Naast online kunstgeschiedenis organiseren wij ook kunsthistorische lezingen, themadagen en excursies op locatie want #kunstmaaktgelukkig en daar kunnen we geen genoeg van krijgen!

Seizoen 2018/2019 staat de Kunsthistorische Salon in het teken van Der Blaue Reiter in Context. Kunsthistorica Karin Haanappel zal iedere maand een Salonlezing geven op drie verschillende locaties over deze fascinerende kunstenaarsgroep aan het begin van de 20e eeuw in München. En uiteraard brengen we een bezoek aan de fraaie expositie van Gabriele Münter in Museum Ludwig in Keulen.

In het Museum voor Schone Kunsten te Gent brengen we een bezoek aan de tentoonstelling De dames van de barok. Deze uitstap wordt vooraf gegaan door een online lezing van Karin Haanappel over de Italiaanse vrouwelijke kunstenaars waarvan het werk te zien zal zijn in Gent.

Op onze vaste locatie in Tilburg organiseren we op vrijdag 30 november een themadag over Leonora Carrington, de grootste vrouwelijke surrealist. Haar literaire werk is dit jaar in Nederlandse vertaling is verschenen bij uitgeverij Orlando wat aanleiding is voor deze themadag (beide boeken zitten bij de themadag inbegrepen). Het belooft een fascinerende en zeer interessante dag te worden met prachtige werken van Leonora Carrington (en tijdgenoten). En zoals je van ons gewend bent, zijn alle versnaperingen inbegrepen.

We hebben nog veel meer voor je in petto, maar voorlopig houden we het even bij het prijsgeven van deze activiteiten. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar: teamkarinhaanappel@gmail.com

We wensen je een heel fijn kunstseizoen!
Team Karin Haanappel | Kunstgeschiedenis Academie

6 Salonlezingen op 3 locaties
september 2018 – maart 2019

zaterdag 17 november 2018
opstapplaatsen Arnhem & Tilburg
incl. online lezing + nabespreking

vrijdag 30 november 2018
locatie: Black Box, Esplanade Building, UvT

meer informatie volgt z.s.m.

donderdagochtend 20 december 2018
locatie: Black Box, Esplanade Building, UvT

Deze lezing zal in het Gemeentemuseum plaatsvinden zodat na afloop de gelijknamige tentoonstelling bekeken kan worden.
meer informatie volgt z.s.m.

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief
dit veld niet invullen s.v.p.