Artemisia Gentileschi  (1593-1654)

“Ik zal u laten zien wat een vrouw kan doen” schreef zij in 1649 aan haar opdrachtgever in Napels die met haar onderhandelde over de prijs van een schilderij dat zij voor hem zou schilderen. Hij wilde minder betalen omdat zij een vrouw was. Dat liet zij niet toe. Artemisia stond erop dat zij gelijkwaardig aan haar mannelijke collega’s behandeld zou worden. En zo geschiedde.

In 2020 vond de eerste tentoonstelling van Artemisia Gentileschi in Engeland plaats, in The National Gallery London. In 2021 vond de eerste tentoonstelling van Artemisia Gentileschi in Nederland plaats, in het Rijksmuseum Twenthe Enschede. Beide musea brachten hiermee een terecht eerbetoon aan deze PowerVrouw uit de zeventiende eeuw. Beide tentoonstellingen hebben mij geïnspireerd tot het geven van een online lezing. Deze twee online lezingen (samen bijna zes uur) staan centraal in deze Herstory Special.

Herstory Special

Je krijgt twee maanden toegang tot de twee online lezingen die ik heb gegeven over Artemisia Gentileschi in 2020 en 2021 (bij elkaar ruim zes uur). Je ontdekt haar grote talent, haar passie voor de schilderkunst, haar temperamentvolle karakter en visie op een wereld in balans.

Karin Haanappel
#kunstmaaktgelukkig

Datumon-demand beschikbaar in onze online leeromgeving
Je krijgt twee maanden toegang tot de opnames van de lezingen (inclusief aanvullingen). 
Docent: Karin Haanappel
Prijs: van € 70,00 voor € 45,00 p/p 
Deelname is persoonlijk en niet overdraagbaar. No refunds.

Aanmelden voor de Herstory Special Artemisia Gentileschi kan door op onderstaande knop te klikken.

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina). 

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing