Herstory Academy

Tijdens mijn studies algemene letteren en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht (1990-1994) viel me al op dat onze geschiedenis vooral gericht is op mannen. Wanneer ik daar vragen of stelden, werden deze doodleuk weggewoven. Niets wilde men weten over Haar Verhaal. Voor mij een reden om juist daar onderzoek naar te doen.

In 2009 richtte ik het Instituut voor Vrouwelijke Kunstgeschiedenis op en in 2012 verscheen de eerste uitgave van mijn boek Herstory of Art, een tweede nieuwe uitgave zit in de pen. Herstory Academy is een onderdeel van de Kunstgeschiedenis Academie en richt zich specifiek op online programma’s, cursussen, lezingen waarin Haar Verhaal centraal staat. 

Geniet #kunstmaaktgelukkig

Karin X

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina). 

continu programma over oude kennis en wijsheden, vrouwelijke waarden, cyclische patronen, godinnen & heldinnen. Dat alles en nog veel meer is het Ancient Herstory Programma (vanaf 2018) met elke maand een nieuwe online masterclass en toegang tot alle voorgaande masterclasses.

online themadag om toch een glimp mee te krijgen van het uitverkochte boek Herstory of Art. Reis mee van de oude steentijd tot de moderne tijd en ontdek de talenten van vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen.

Herstory Specials

Herstory Special
Artemisia Gentileschi

Herstory Special
Frida Kahlo

Herstory Tweeluik 

Herstory Tweeluik
Vrouwelijk Talent 1780-1830

Herstory Tweeluik
Leonora Carrington & Dora Maar

Herstory Drieluik

Herstory Drieluik
Sofonisba Anguissola in Context 

Herstory Drieluik
Impressionisme

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing